Bøger / faglitteratur

Den røde tråd : om arbejderbevægelsens historie


Beskrivelse


Lille bog om arbejderbevægelsens historie med udgangspunkt i Louis Pio, Thorvald Stauning, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen. For historieinteresserede læsere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 18. aug. 2020

Lille bog om arbejderbevægelsens historie med udgangspunkt i Louis Pio, Thorvald Stauning, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen. For historieinteresserede læsere.

Bogen omhandler den socialdemokratiske del af arbejderbevægelsen med udgangspunkt i det parlamentariske arbejde. Første fokus er Louis Pio, som stifter af det socialdemokratiske parti og fagbevægelse. Derefter fortælles partiets historie med udgangspunkt i Thorvald Stauning, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen. Afslutningsvis giver Majbrit Berlau og Claus Jensen, der er i toppen af dansk fagbevægelse i dag, deres bud på arbejderbevægelsens rolle i samfundet i dag.

Værket præsenterer nogle af de markante skikkelser fra den socialdemokratiske del af arbejderbevægelsens historie på en lettilgængelig måde. Det kan bruges som en hurtig overordnet indgang til emnet. Der er udelukkende fokus på Socialdemokratiets rolle i arbejderbevægelsen, og dermed tegnes ikke et billede af arbejderbevægelsen som helhed. Undertitlen kan derfor virke misvisende. Fremstillingen af partiets tidlige forhold til reformer og det etablerede politiske system fremstår forsimplet.

Der er udgivet adskillige værker om emnet. Et udpluk af titlerne er Folkets tidDansk fagbevægelses historie frem til 1950Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000, Dansk fagbevægelses historie frem til 1950 og Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000Der er udgivet adskillige værker om emnet. Et udpluk af titlerne er Folkets tid, og Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000Der er udgivet adskillige værker om emnet. Et udpluk af titlerne er Folkets tid, Dansk fagbevægelses historie frem til 1950 og .