Skarp og tankevækkende analyse af Frankrigs aktuelle situation, midt i et polariseret Europa, med en splittet befolkning og store udfordringer. Til alment samfundsinteresserede og læsere med interesse i Frankrigs nutidshistorie.
Munck beskriver, hvordan Frankrig er et brydningernes land med et oplyst folk, der ikke er bange for intellektualisme og elitisme, et land vi kender som fyldt med kunst, litteratur, filosofi og gastronomi. Samtidigt er det et land, der hele tiden rammes af strejker og terror og som har stor polarisering mellem fx rig og fattig. Vi hører om, hvordan og hvorfor Frankrig kæmper med indvandring og integration, ikke mindst fordi fortiden som kolonimagt fylder så meget. Munck beskriver, hvordan franskmændene selv er bevidste om en nationalkarakter, hvor alle føler, de har ret i hver deres lille enklave; det er ikke et kompromisernes land, og man ser med skepsis på det midtersøgende. Vi får også historiske oprids, bl.a. om de Gaulles fortsatte indflydelse.
Et unikt billede af et land mange af os føler, vi kender, men har svært ved at forstå, og som samtidigt peger tilbage på os selv, med de problemer vi i Danmark kæmper med. Muncks bog er en perfekt blanding af dyb indsigt, skarpe analyser og stor undren, som alle, der har en flig af interesse, ikke bare for Frankrig, men for europæisk samtidshistorie, bør læse.
Frankrig - modsætningernes land beskriver på samme måde Frankrig som paradoksernes land.