Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Den store bog om Mor Muh og Krage


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 14. aug. 2012

Tre billedbøger og 9 korte historier fra 2 samlinger om Mor Muh, dukker her op igen i en højtlæsningsbog, hvor alle nye læsere og potentielle fans kunne starte. Bogen kan bruges med børn fra ca. 4 år.

Der er 12 historier i denne bog, der i forhold til de tre billedbøger er lidt mindre end deres originale format, men billederne står fint og tydeligt i denne et store bog. Det er stadig Sven Nordqvists charmerende billeder og Wieslanders poetisk humoristiske historier, som vi allerede kender samlet her i en fin opsamling, "best of Mor-Muh", som oven i købet er pænt boghåndværk, med en rørende og sjov forside, samt en fornuftig bagsidetekst, der passer til indhold, hvor Mor-Muh lærer at cykle, gå på biblioteket eller lærer at rutsje med moralen; "Det vigtigste er trods alt, at børn får lov at lege". Samlingen sluttes af med Mor Muh og Krages jul. De korte historier, fra to samlinger, er tidligere vurderet til at kunne bruges med børn fra 5 år, og billedbøgerne fra 3 år.

Wieslander og Nordqvists fine værk er "næsten" klassikere. Samlingen her kan supplere, hvor de øvrige bøger trænger til fornyelse, og den er et fint sted at starte for nye fans.

Det er en fin højtlæsningsbog, uden noget nyt materiale om de to venner. Det er pænt boghåndværk og tryk, og bogen kan fint bruges sammen med de øvrige tidligere udgaver, og til evt. at udfylde huller i samlingerne.