Bøger / faglitteratur til børn / ordsprog

Den store ordsprogsbog : 90 danske tegnere illustrerer ordsprog


Beskrivelse


Illustration af 90 mere eller mindre kendte danske ordsprog. Med opgaver og forslag til aktiviteter og lege.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 22. nov. 2016

"Godt følgeskab gør korte mile" - tiden flyver i selskab med denne skønne bog, der er oplagt at anvende i undervisningen på stort set alle klassetrin. Den er mindst lige så anvendelig derhjemme, til dialogisk læsning med børn fra 5 år og op, eller til voksne læsere, der læser børnebøger for illustrationernes skyld.

90 kendte og mindre kendte tegnere, som Hanne Bartholin, Rasmus Bregnhøi og Michael Wettendorf, fra Illustratorgruppen i Dansk Forfatterforening har fået til opgave at illustrere et ordsprog. På hvert opslag er der et ordsprog på venstre side og den tilhørende illustration på højre. Bagerst findes, foruden en illustratoroversigt, opgaver og forslag til aktiviteter og yderligere 60 uillustrerede ordsprog. Bogen giver ingen forklaringer på ordsprogene, men lader i stedet illustratorernes fortolkning af ordsproget være indgang til en forståelse af dette.

Helt igennem pragtfuld bog, der i al sin enkelhed lader læseren opleve og tænke over samspillet mellem ordsproget og illustrationen. Den fremviser på fornemmeste vis mangfoldigheden og kvaliteten blandt danske illustratorer og er på én gang både seriøs og underholdende sprog- og billedformidling.

I det usædvanlige leksikon Børnenes ænsyklopædiØvelse gør mester og 74 andre ordsprog forklarer en række forfattere og illustratorer alt mellem himmel og jord gennem tekst og billeder. I Øvelse gør mester og 74 andre ordsprog forklares en række af ordsprogenes betydning desudenI det usædvanlige leksikon Børnenes ænsyklopædi forklarer en række forfattere og illustratorer alt mellem himmel og jord gennem tekst og billeder. I forklares en række af ordsprogenes betydning desuden.Informationer og udgaver