Bøger / skønlitteratur / roman

Den svære tilgivelse


Beskrivelse


Paula er på vej til sit drømmejob som TV-reporter, men er det nu rigtigt at forlade lillebyens rammer? Unge Linn har bortadopteret sit barn til Paulas søster, fordi hun ikke kan give det familierammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2011

af

af

Beth Høst

d. 12. dec. 2011

Specifikt er målgruppen læsere af romaner med religiøst tilsnit, men helt generelt er den de mange læsere, der kan lide en ordentlig skrevet underholdende historie med en solid portion kærlighed, nogle genkendelige dilemmaer og så nogle figurer, der fungerer i den sammenhæng, de er anbragt i.

Dette er bind 3 i en serie, der omfatter En tid til helbredelse, 2010 og Barmhjertighedens pris, 2011. Personerne fra sidstnævnte møder læserne igen i denne roman. Paula er journalist og på vej fra sin lille hjemby til Chicago, hvor hun har fået et vikariat i drømmestillingen som tv-reporter. Hendes mand kan ikke acceptere, at hun jager karrieren og derfor vrager at være tæt på ham og leve op til den forventelige traditionelle kvinderolle, selvom han dybest set er stolt af hende. Det er et af dilemmaerne. Vi følger samtidigt hendes søster, der netop har adopteret sin eksmands unge ekskæreste Linns baby. (Forvirret? man skal vist læse forrige bog først). Linn møder på sit caféjob en dejlig fyr og forelsker sig i ham, men han skal være præst og er i øvrigt forlovet. Endnu et dilemma. Ganske som i min favorit-triviforfatter Danielle Steels omfangsrige produktion er her stærke piger, der tager seriøs stilling til deres liv.

Jeg kender ingen kristelige trivier, men fortælleteknisk kan Hunter sagtens matche både Steel og i hvert fald Taylor Bradford.

Holdningen er erklæret anti-abort, og grundtemaet er, at Gud har svar på alt. Men generelt er historien varm og velfortalt.