Bøger / faglitteratur

Den svære ungdom : 10 eksperter om unges trivsel og mistrivsel


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 17. mar. 2010

Bogen ser ret undselig ud, men er meget vægtig og kompetent i sit indhold. Den henvender sig først og fremmest til forældre til unge, men også til lærere og andre, der professionelt eller som frivillig kommer i berøring med unge mennesker - lad os sige gruppen 14-20-årige.

Det handler ikke om flertallet af unge, der får nogle skrammer i løbet af den svære ungdom. Heller ikke om de psykisk syge unge, der har fået en diagnose, og som har det synligt svært. Nej, det handler om de unge, der falder i gråzonen, hvor de ligner "de normale", men er hårdere ramt og har svært ved at få smerten til at forsvinde. Bogen er blevet til på baggrund af interviews med ti eksperter, der fortæller om ungdomsproblemer på forskellige områder. I første og sidste kapitel favnes der bredt omkring generelle tendenser, mens der i de øvrige kapitler skrives om cutting, spiseforstyrrelser, ensomhed, mobning, krop, sex, misbrug og ludomani. Problemerne beskrives, samt hvordan man opdager tegn på dem. Og der lægges stor vægt på, hvordan den voksne kan hjælpe den unge, der er kommet ud i en gråzone.

Jeg synes, det er en af de bedste bøger, der er skrevet om unges problemer - netop fordi den handler om en usynlig gruppe, der skjuler deres lidelse, fordi de skammer sig, og fordi den kommer med så gode bud på, hvordan man støtter og hjælper.

En meget væsentlig og nyttig bog til forældre, lærere, frivillige ledere og andre praktikere, der kommer i berøring med unge. Kan godt læses i uddrag.


Gymnasieskolen

Årg. 94, nr. 16 (2011)

af

af

Stig F. Sørensen

Årg. 94, nr. 16 (2011)Informationer og udgaver