Bøger / skønlitteratur / roman

Den tavse dreng


Beskrivelse


Krimi. Under den franske revolution i slutningen af 1700-tallet overværer drengen Charles mordet på sin mor, herefter bliver han stum. Edward Savill bliver bedt om at udrede trådene omkring drengens tilhørsforhold efter moderens død, hvor flere gør krav på drengen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 31. juli 2018

Bogen er forfatterens anden roman med karakteren Edward Savill som hovedperson. I lighed med den første, Færten af død, er der også her dømt historisk drama. For læsere af historiske kriminalromaner.

Under den franske revolution i slutningen af 1700-tallet overværer drengen Charles mordet på sin mor i Paris. Herefter er drengen stum af egen vilje. Af frygt for hvad der kan ske ham, har han svoret aldrig at sige noget til nogen. Edward Savill, der er den dræbtes tidligere ægtemand, overtales af den højtstående embedsmand Rampton, der er den dræbtes onkel, til at opsøge hendes bekendte, Greve de Quillon. Denne er flygtet fra Frankrig til England med Charles, som han påstår er hans søn. Savills opgave er at udrede trådene omkring retten til Charles, som Rampton gerne vil adoptere som sin arving. Dette bliver starten på en mærkværdig og omstændelig sag, hvor intet er som det ser ud til og hvor Savill efterhånden kommer i tvivl om de forskellige motiver, hvem han kan stole på og hvad hans egen rolle i sagen er.

Velskrevet og historisk interessant kriminalroman, der dog bliver en kende langtrukken. Med sin overraskende afslutning og et meget fint persongalleri, er den dog alligevel imponerende skruet sammen.

Bogen kan sammenlignes med Færten af død, der er første bind i serien om Edward Savill, men vil formentlig også appellere til læsere af Dan Browns bøger.


litteratursiden.dk

d. 2. sep. 2018

af

af

Jette S. F. Holst

d. 2. sep. 2018

Atmosfærefyldt historisk krimi, der griber læseren om hjertet. Taylor er en eminent forfatter, der beskriver fortiden, så den står lyslevende. Historien foregår i Paris i 1702 under den franske revol...


Jyllands-posten

d. 11. nov. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 11. nov. 2018


Politiken

d. 30. aug. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. aug. 2018