Bøger / faglitteratur

Den tavse stemme : hvordan kroppens sprog kan opløse traumer og skabe velvære


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2012

af

af

Mette Fersum

d. 6. juni 2012

Hvis man interesserer sig for terapeutisk arbejde og behandling af traumer, er dette en af de bøger som bør læses, idet Peter Levine er en af de banebrydende terapeuter indenfor arbejdet med traumatiserede mennesker.

Væk tigeren, 1998, er stadig en bestseller fra forfatteren. Han har ph.d.-grader i medicinsk biofysik og psykologi. Den tavse stemme er kulminationen på Peter Levines livsværk, hvor han sammenfatter sine livslange undersøgelser af traumer og banebrydende terapeutisk arbejde med at sætte klienter fri. Bogen er således en sammenskrivning af alt hans arbejde. Han mener ikke, at traumer er en sygdom, men snarere en menneskelig oplevelse, der er forankret i overlevelsesinstinkter. Ved at udtrykke den instinktive respons, som klienten oplever, kan man langsomt, men stille og roligt få den traumatiske tilstand til at løsne sig. Han har udviklet metoden "somatic experience", som er en kropsbevidst tilgang til at arbejde med traumer. Han beskriver, hvordan man kan afhjælpe frygt, tab, seksuelle traumer osv. Det er vanskeligt her at beskrive de dybere lag i bogen, men han kommer rundt om traumers evolutionære ophav til en spirituel dimension af, hvordan helbredelse kan styrke os som mennesker.

Denne er i samme genre Kroppen husker : om krop og psyke i traumebehandling, 2. udg. 2011.

Bogen er helt nødvendig for et hovedbibliotek. Selv om den er på et relativt højt fagligt niveau, så er den skrevet i et meget forståeligt sprog. Der vil være efterspørgsel på bogen.


Jyllands-posten

d. 10. juni 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 10. juni 2012