Bogen er et forsøg på at give fagligt indspark til udviklingen af den tværprofessionelle praksis indenfor det pædagogiske praksisfelt i kommunerne. Bogen er således henvendt til pædagoger, lærere og andre i den pædagogiske og sociale sektor, der er i berøring med udsatte børn, unge og familier. Den vil også kunne bruges i forbindelse med opgaver i de pågældende uddannelser.
Den socialt forebyggende indsats for børn og unge er kommet i fokus i kommunerne. De socialpolitiske målsætninger er en væsentlig begrundelse for en øget prioritering af tværprofessionelt arbejde. Men samarbejdet kan være svært og anstrengende. Forfatteren trækker i bogen dels på noget teori, dels på forskellige undersøgelser. Endelig inddrager han interviews og eksempler, som er gennemført, indsamlet og bearbejdet i forbindelse med et 2-årigt udviklingsprojekt på Frederiksberg Seminarium, Professionshøjskolen Metropol, hvor forfatteren er lektor. Grundsynspunktet er, at tværprofessiolt arbejde ikke blot er en nødvendighed, men rummer nye udviklingsmuligheder til gavn for målgruppen: børnene, de unge og deres familier, der dagligt kæmper med at navigere i det omskiftelige felt.
Bogen står ret alene med sine nye vinkler og perspektiver. Den netop udkomne Håndbog i gadeplansarbejde handler mere snævert om - ja gadeplansarbejde, men rummer netop en model for tværprofessionelt arbejde mellem de samme aktører, som i den aktuelle bog.
Teoretisk bog om tværprofessionelt arbejde i det pædagogiske prasisfelt.