Bøger / faglitteratur / samtaler

Der er et yndigt land : Danmark rundt med Lene og Villy


Beskrivelse


En biltur fra Dragør til Skagen med de to folkekære politikere Lene Espersen (f. 1965) og Villy Søvndal (f. 1952), hvor der især fokuseres på de tos opvækst, familie, tilhørsforhold og politiske liv, men også et forsøg på at portrættere dagens mangfoldige Danmark.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 27. okt. 2008

Bred målgruppe. For alle, der ynder at læse ukomplicerede samtalebøger med kendte mennesker i fokus.

Markedet oversvømmes stadigt af samtalebøger. Her er én af de smukkere af slagsen. To politiske modstandere, Villy Søvndal og Lene Espersen, er af bogens forfatter inviteret på en danmarkstur i en rød folkevogn. Undervejs besøger de bl.a. hinandens hjemstavne og meget danske steder som Skagen, Sønderjylland, Gudenåen, Hald Sø, Sydfyn og Koldinghus. Undervejs mødes de med mennesker, dels egne familiemedlemmer dels Niels Hausgaard. Emnerne for deres ugelange samtale er udover danskheden, kærligheden, barndommen, børn, det danske landskab. Man mærker en god kemi mellem dem, og bogens forfatterstemme træder tydeligt frem og formidler stemninger og følelsen af, at Lene og Villy virkelig kommunikerer trods politisk uenighed. Bogen er usædvanlig smuk i layoutet, og den er illustreret med smukke og lækre farvefotos af vores hovedpersoner og det solbeskinnede Danmark, som de kører igennem i den tidlige sommer. Bogen har allerede fået rigtig meget medieomtale, og skal nok blive én af årets julegavebøger.

Kan sammenlignes med mange af de andre samtalebøger, der kommer i disse år. Denne adskiller sig dog ved at være en rigtig smuk bog i sit udtryk.

En bog, der nok skal finde mange læsere på bibliotekernes ekspres- eller kvikhylder. På den mere stationære hylde, kan eksemplaranskaffelsen dog sikkert begrænses noget.


Weekendavisen

d. 7. nov. 2008

af

af

Hans Mortensen

d. 7. nov. 2008