Bøger / faglitteratur til børn / sagn

Der var en dag, der var en tid : historie og historier fra Iran


Beskrivelse


Historiske fakta, historier og sagn fra Iran. Bogen er inddelt i korte kapitler, der indeholder større og mindre emner om fx Zarathustra, Persepolis, persisk mad og historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Merete Trap

d. 28. mar. 2017

Hvad ved du om Irans historie og historier? Denne udgivelse giver mulighed for at blive klogere herpå. Især velegnet til brug i undervisningen, fx dansk og samfundsfag på de mellemste klassetrin, samt for læsere med interesse i Irans historiske baggrund.

Bogen indeholder historiske fakta, historier og sagn fra Iran. Bogen er inddelt i korte kapitler, der indeholder større og mindre emner som fx Zarathustra, Persepolis, persisk mad og historie. Forfatteren starter med at fortælle om sin egen baggrund for at skrive om landet, derefter følger historier om Iran. Hver historie følges op af et afsnit med fakta. Forrest i bogen er indholdsfortegnelse, bagerst i bogen er årstalsliste, ordliste og litteraturhenvisninger. Dette er fjerde bog i serien "Historiebazaren".

Bogen balancerer fint imellem en blanding af fakta og myter/sagn, og de mange fotos og tegninger gør bogen "spiselig" for de unge læsere. Den formidler på en lettilgængelig og overskuelig måde, et faglitterært emne, der godt kan være lidt tungt. Der gives et informativt og farverigt billede af et folks rige fortællinger, et folk som pga. indvandring er rykket tæt på os og vores hverdag.

Kan sammenlignes med andre udgivelser i samme serie som fx En engel på hver skulder, som omhandler fem mellemøstlige landes historie.