En roman, hvori Morten Sabroe beretter om sit eget liv og sin egen familie. Fortællingen om broren og Mortens vilde ungdom og forkælede liv flettes ind i konflikt, sygdom og død i familien. For læsere, der er interesserede i Morten Sabroe eller romaner om døden.
Morten Sabroe beretter om sin families historie. På den ene side fremstilles den konfliktfyldt og trist, på den anden side beretter han om et liv med store eskapader og forkælet luksus. På baggrund af, at han har fået stillet diagnosen Parkinsons, beskriver han, hvordan hans bror også blev ramt af denne sygdom, der gjorde ham til en grøntsag, som Sabroe skriver det. I romanen ser han tilbage på sit liv, inden han brød med familien og navnlig sin bror. Der er derfor mange beskrivelser af forskellige kulturelle og relationelle oplevelser, fx da broren møder Mick Jagger og Ingmar Bergman.
Et meget personligt stykke autofiktion, der nærmest fremstår som erindringer. Bogen giver indblik i et helt særligt liv, der er fyldt med opgør og konflikter med familien, tragisk sygdom, men også en hæsblæsende og dødsforagtende glæde ved livet. På trods af de mange referencer til kultur, der giver den en kulturhistorisk tyngde, så skal man formentligt være meget interesseret i Morten Sabroe for at finde bogen relevant.
Morten Sabroe har tidligere skrevet autofiktion i blandt andet Mit halve hjerte, mit hele liv : roman Derudover minder det om fx Leonora Christine Skovs forfatterskab.