Bøger / faglitteratur / bibliografier

Der var gode folk iblandt : DNSAP's sysler og sysselledere 1936-45 - og derefter. Bind 1 : Jylland og Fyn


Beskrivelse


Om Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderpartis (DNSAP) sysler og sysselledere i perioden 1936-1945, samt i tiden efter med retsopgør. Med biografier for hver sysselleder, deres politiske historie, samt afsnit om danske nationalsocialister og tabeller, der fortæller om valgtilslutning, indmeldelsesstatistik mv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 25. jan. 2019

Omfangsrig bog om Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderpartis (DNSAP) sysler og sysselledere i perioden 1936-1945, men også i tiden derefter med retsopgør mv. Det første samlede værk om denne del af historien. Dette første bind handler om sysler og sysselledere i Jylland og på Fyn.

Om de enkelte sysler og det politiske liv de forskellige steder. Desuden oplyses der hvorledes DNSAP har stået i de forskellige sysler og i starten af hver kapitel findes en oversigt over syselledere samt geografisk fremstilling mv. 42 personer behandles indgående og vi får ikke kun den politiske historie fra indmeldelsen i partiet til deres aktiviteter ophørte rent politisk; der er også et mindre biografisk afsnit om hver enkelt der fortæller om liv og levned til personens død. Bogen er forsynet med en række tabeller der fortæller om valgtilslutning, indmeldelsesstatistik mv. Bogen er desuden forsynet med et selvstændigt kapitel om de danske nationalsocialister, et detaljeret noteapparat, litteraturliste og stikordsregister. Henrik Asferg er cand.mag. i historie og informationsforvaltning.

Der ligger et imponerende research-arbejde til grund for denne bog, der i omfang dog kan virke som noget af en mundfuld, hvilket ville have været mere overkommeligt hvis man havde valgt at dele bogen op i 2 bind. Bogen er dog velskrevet og interessant læsning.

Om DNSAP og Frits Clausen findes bl.a "Føreren har ordet!"Fører uden folk samt Fører uden folkOm DNSAP og Frits Clausen findes bl.a "Føreren har ordet!" samt .


Fynske årbøger

2019

af

af

Jens P Sørvin

2019


Fynske årbøger

2019

af

af

Jens P Sørvin

2019