Bogen er primært rettet mod de samfundsfaglige gymnasiale uddannelser, men kan også bruges tværfagligt sammen med fx religion. Også for den almindeligt interesserede læser giver den et godt overblik.
Forfatterne har tidligere skrevet bl.a. tidsskriftartikler om Mellemøsten. I denne bog gennemgås de arabiske stater, der har været udsat for folkelige opstande, Tunesien, Egypten, Libyen, Yemen og Syrien, der indledes med et kort rids af revolternes forløb. Dernæst gives et bud på, hvorfor der ikke har været oprør i alle arabiske stater. Efter et historisk tilbageblik sættes der fokus på de tre første stater med temaer om salafisme i Tunesien, kvinders stilling i Egypten og Syriens brogede sammensatte borgerkrig. Bogen er velformuleret og tilpas afbalanceret til, at eleverne selv kan fylde op med egne synspunkter og diskussioner. Den er godt illustreret og slutter med omkring 30 sider kilder samt litteraturliste over overvejende danske materialer.
Bogen Mellemøstens nye verden fra 2013 er grundigere, men fokuserer mere på det egentlige Mellemøsten og har dermed fx ikke Tunesien med.
En glimrende og aktuel bog til undervisningsbrug og for almindeligt interesserede.