Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Det bliver et langt liv


Beskrivelse


Morsomme og tænksomme episoder fra et typisk teenagerliv med skole, venner, emsige mødre, papforældre og forelskelser. Bogen skildrer på humoristisk vis situationer, der er typiske for en moderne teenagepige - både sorger og glæder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2020

af

af

Vera Hollerup

d. 6. aug. 2020

En forrygende klog og morsom bog om de tanker om livet, der ofte løber gennem hovedet på unge piger. Her er mange søde og sjove tanker om kærester, forældre, venner, bryster, menstruation osv. Anderledes og spændende bog for 12-16-årige - primært piger.

Bogen er en mellemting af en tegneserie og en "lærebog" for de unge piger, der er på vej ind i puberteten med dens mange og sære tanker om livets mening og eksistensens vilkår. De enkelte illustrationer ledsages af en lille tekstbid, der ofte er pigens tanker eller udsagn. Der er intet handlingsforløb, men vi møder hovedpersonen, den unge pige, i diverse situationer, hvor hun udsættes for forskellige påvirkninger fra veninder og moderen. StineStregen er et pseudonym, der dækker over navnet Stine Spedsbjerg, der er blogger, tegner og forfatter. Hun har tidligere skrevet Kærestesorg samt børnebogsserien "Myntes dagbog".

Det er en ret morsom og klog bog med en fin og indfølende sans for, hvad der foregår i en forvirret teenagers hoved. Det er en underholdende og eksistentialistisk beretning om, hvor svært det kan være for en teenager at navigere i den moderne verden.

Dorte Roholte har skrevet serien "Mærkelige Mynthe", fx Kun for Mynthe, om den clairvoyante pige og hendes liv med venner, kærester og papforældre og diverse ungdomsproblemer, som de fleste unge kender dem.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 8. okt. 2020

Der går mange bekymringer og tanker gennem en teenagepiges hoved. StineStregen har illustreret 120 af dem i denne skønne tegneserie, der sætter fokus på nogle af besværlighederne. Dette er en bog, de...


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 4 (2021)

af

af

Bianca

Årg. 74, nr. 4 (2021)