Bøger / faglitteratur / kronikker

Det ekstreme køn : sport, politik og maskulinitet


Beskrivelse


En samling af nogle af forfatterens avisartikler og kronikker, 1992-2008, hvor mænds tendens til at gå til kanten - og ud over den, afsøges inden for bl.a. finansområdet, adventuresport og iværksætteri.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. okt. 2008

Alle med interesse for sport/sportens vilkår og/eller for kønspolitik og ligestillingsstrategi og/eller for mænds vilkår i nutidens samfund - eller opgaveskrivende elever/studerende fra gymnasiet og op - vil i denne bog finde en meget anvendelig samling artikler, der dækker disse emner.

Bonde er professor og forfatter til flere bøger og artikler. Bogen er et udvalg af artikler fra de sidste ca. 15 år, og er på den måde en fortsættelse af Sport : en moderne kult, 1993. Der gives et aktuel indledning før hvert af de tematiske kapitler som bl.a. er: Fra feminisme til humanisme, Idræt og maskulinitet, Fagre nye idrætsverden, Kroppens kultur, Samfundet som teater, Sport og politik. En vidende og bredt favnende forskers velformulerede og velargumenterende artikler er nu tilgængelige i samlet form, men ikke til læsning fra ende til anden. Artiklerne giver udtryk for såvel faste meninger som reel viden, så de er oplagte at tage udgangspunkt i for videre skriverier og diskussioner på mange niveauer.

Sport og kønspolitik er der skrevet en del om, men i Hans Bondes særlige kombination er der ikke så meget, og også den mandlige vinkel på kønsforskningen gør bogen til noget særligt, selv om der er tale om genbrug af stof gennem 15 år.

Det er godt med både vidende og engagerede forskere, der formidler deres stofområder og synspunkter på fornem vis med fin anvendelighed for interesserede i fx kønspolitik og sport og med opgaveskrivning inden for disse og tilgrænsende felter.


Jyllands-posten

d. 7. nov. 2008

af

af

Dennis Nørmark

d. 7. nov. 2008