Bøger / skønlitteratur / roman

Det er dyrt at dø i Paris


Beskrivelse


Om en engelsk agents virksomhed i Paris, hvor flere landes efterretningstjenester driver deres spil om atomhemmeligheder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

C. H. Henriksen

d. 19. dec. 2018

Kun et halvt år efter den fjerde udsendes nu Len Deightons femte bog i Danmark. Det begynder at ligne en serie med gennemgående hovedperson, men så længe kvaliteten kan holdes på det nuværende høje niveau, må bibliotekerne som ved Christie, Sayers, Simenon etc. kunne overkomme at mætte en stadig voksende skare af fans. Denne gang er vor helt i Paris. Han indvikles i et spil med amerikanske og kinesiske atomvidenskabsmænd, som udveksler tophemmeligheder i dybeste fortrolighed, alt medens tre landes efterretningstjenester inclusive den franske, med hele dens indviklede organisation, opfører et mummespil efter de bedste mønstre. Ingen ved, hvem fjenden er, og situationen kompliceres yderligere af en mystisk herre, som forsøger at slå mønt af en "klinik" for stats- og ambassadeembedsmænd. Endnu engang lykkes det forfatteren at ryste den rette cocktail af uvirkelighed, fantasi, spænding og menneskelighed. Den blanding, som gør hans bøger så læseværdige, og samtidigbiblioteksrelevante.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Jørgensen

d. 18. dec. 2018

Det er dyrt at dø i Paris er svær at placere som type. Handlingen er store dele af vejen aldeles uigennemskuelig, og alm. krimilæsere begynder snart at kede sig. Men se bare, venner: Ivirkeligheden er det en raffineret historie og i høj grad udfolder Deighton sit herligt fabulerende talent. Oversættelsen ved Grethe Juel Jørgensen er noget af et mesterstykke. Plottet er fintgarneret med referencer til forudgående titler. Det betyder, at man får lyst til at starte gennemlæsningen af hele Deighton thriller-titler-galleriet forfra. Sin alder bærer romanen udmærket. Manfascineres uvægerligt af plottets uigennemsigtighed, Deightons jonglørkunst holder boldene i luften (kinesiske agenter, engelske og franske ditto). Et par blodige og makabre mord er, om man så måsige, befriende konkrete i dette halvlys. Personskildringen er en smule skitsemæssig, men Deightons greb om genren betyder, at vi som læsere, også fastholdes. Og hvor befriende, stort set at væreforskånet for subtile tekniskeudredninger!.


Berlingske tidende

d. 2. sep. 1969

af

af

Tage La Cour

d. 2. sep. 1969


Aktuelt

d. 23. mar. 1987

af

af

Tom Ekeroth

d. 23. mar. 1987


Jydske tidende

d. 21. nov. 1987

af

af

Per Borgaard

d. 21. nov. 1987