Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Det er enhvers ansvar


Beskrivelse


Hvad det vil sige at være medborger i samfundet, samt hvordan skolen kan støtte børns og unges opdragelse til medborgerskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. nov. 2008

Faget "Kristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab" er et forholdsvis nyt fag på læreruddannelsen. Derfor kommer der også en del ny litteratur målrettet dette fag. Deriblandt denne udgivelse, som har sit fokus på medborgerskab. Det er oplagt at anvende bogen som grundbog i dette nye fag. Og derudover bør både folkeskolens skoleledere og lærere i faget kristendomskundskab selvfølgelig også læse bogen, så de kan være opdateret på de nye krav samt muligheder i faget.

Bogen fortæller, hvad det vil sige at være medborger i samfundet, samt hvordan skolen kan medvirke til at støtte børns og unges opdragelse til medborgerskab. Bogens forhold mellem teori og praksis er virkelig exceptionelt. Det teoretiske stof er velfunderet og forbindes gennem hele bogen med ideer til praktiske forløb på skolens tre trin samt en gennemgang af europæiske erfaringer med faget. Sammen med bogen udgives også undervisningsmaterialerne Gak til myren og Gang på jord målrettet henholdsvis mellemtrinnet og overbygningen i faget kristendomskundskab samt Kom til orde, som er en elevbog målrettet faget dansk på mellemtrinnet.

Da medborgerskab er en ny del af læreruddannelsen, findes der endnu ikke så meget litteratur om emnet. Men titlerne Medborgerskab : et nyt dannelsesideal?, 2008 og Kristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab, 2007 kan anbefales.

God og kompetent udgivelse til et nyt fagligt område på læreruddannelsen og i folkeskolen.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 12 (2009)

af

af

Berit Rydahl Sørensen

Årg. 126, nr. 12 (2009)


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 2 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 2 (2009)