Bøger / faglitteratur

Det er okay at føle


Beskrivelse


En bog om angst i tegninger. Består mestendels af illustrationer i grå, sort og hvid af et lille spøgelseslignende væsen. Til illustrationerne er der korte udsagn som "Vær modig! Men nogle gange er det modigste at tage masken af" og "Man kan godt have ondt i maven, selvom man ikke er syg".

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2020

af

af

Merete Trap

d. 28. feb. 2020

Uro, hjertebanken og katastrofetanker. Alt sammen noget et menneske med angst kender til. Dette er en bog om angst i tegninger. Bogen henvender sig til alle, der kæmper med angst. Kan også benyttes af forældre, der gerne vil tale med større børn om angst.

Bogen består mestendels af illustrationer i grå, sort og hvid af et lille spøgelseslignende væsen. Til illustrationerne er der korte udsagn som "Jeg laver ingenting idag, så jeg kan være med i morgen", "Vær modig! Men nogle gange er det modigste at tage masken af" og "Man kan godt have ondt i maven, selvom man ikke er syg". Flere steder i bogen kan man skrive selv, samt klippe ud. Udover at være forfatter er Simone Thorup Eriksen også den ene halvdel af kagetid.dk sammen med Liv Martine.

Dette er en rigtig smuk, lille bog der på fineste vis beskriver, hvordan det er at leve med angsten som følgesvend. Det er ikke en bliv-rask manual, men bogen formidler budskabet om, at det er okay at føle. Jeg er selv en af de ca. 400.000 danskere med angst og føler både genkendelse og ro ved at bladrelæse bogen. Nogle læsere vil kunne finde visse af udsagnene lidt klichéprægede. Fin, fin bog. Velegnet som gave.

Der findes rigtig mange gode fagbøger om angst. Hvis man gerne vil læse mere om emnet, kan man fx læse Skal jeg fortælle dig om angst?.


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 8. juni 2020

Fin billedbog for voksne er udsprunget af lysten til at vise verden, hvordan det er at leve med angst og ikke mindst med frygten for angsten. Ved at benytte sig af diagrammer og enkle, men udtryksful...