Bøger / skønlitteratur / roman

Det forsvundne bibliotek


Beskrivelse


Emily Wess er historieprofessor. Da Arno Holmstad skydes og efterlader en hemmelig, farlig og jordomspændende opgave til hende, må hun brug al sin snilde og handlekraft på både at bekæmpe "Rådet" og finde ud af sandheden om, hvad der virkeligt skete med det historiske bibliotek i Alexandria.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 26. aug. 2014

Så er der nyt til Dan Brown læsere, der her får en effektiv historie om konspirationer, mord og hemmelige selskaber. Til thrillerfans og til de læsere, der holder af spændingsromaner med en del gåder og vildspor.

Første del af en serie på to. Historien er en underholdende spekulation over, hvad der kunne være sket med det beviseligt eksisterende og dog sagnomspundne bibliotek i Alexandria. Af indlysende grunde er det ikke til at vide, om forfatterens teori holder vand. Han har skruet en historie sammen om historieprofessoren, der fater jorden rundt i en hektisk jagt efter viden forfulgt af "Rådet", samtidig med at et politisk kringlet plot om magtovertagelse i USA udfolder sig. Delvis thriller, delvis historisk fokuseret og delvis Indiana Jones. Forsidens guldnede skær formidler fint indhold og type. Helt i tråd med tiden skriver forfatteren under pseudonym. Dette er en debut, hvilket mærkes sine steder i sprog- og plotbeherskelsen.

Dan Brown er en oplagt sammenligning baseret på, at det er en velturneret, ikke videre højpandet men fængende farvestrålende historiefortælling uden det store fokus på personpsykologiske dybder. Andre kunne være Tom Egeland, Simon Toyne, David Baldacci eller Kate Morton.

En konspirationsteoretisk roman til bunken af spændings- og historiske bøger efter Dan Brown. Denne er ikke ueffen og skal nok finde sit både mandlige og kvindelige publikum med sin blanding af drama, politik, historisk gådeløsning og hemmelige selskaber.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 9. okt. 2014

Klassisk spændende konspirationsthriller. Blandingen af gåder, skattejagt, hemmelige organisationer og politiske rænkespil fungerer perfekt indenfor genrens præmisser. Det forsvundne bibliotek i hist...