Bøger / faglitteratur / erindringer

Det gælder dit liv : Bent Lexner om jødedom og eksistens


Beskrivelse


Refleksioner fra et langt liv i krydsfeltet mellem religion og politik af tidligere overrabbiner i Danmark, Bent Lexner (f. 1946). Fra det tragiske terrorangreb mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. februar 2015 til hans mærkesager som talsmand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 1. juni 2015

Biografi om tidligere overrabbiner ved Det Jødiske Samfund, Bent Lexner. Bogen kan læses af alle med interesse for jøders vilkår i Danmark.

Biografien indledes med en prolog, der tager udgangspunkt i terrorangrebet mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. februar 2015. Herefter beskrives livet som rabbiner, og Lexners personlige karakter gennemgås. Der er en god indføring i de mange forpligtelser, det indebærer at være engageret i Det Jødiske Samfund. Bogen kommer også ind på debatten om omskæring og forsvarer den jødiske måde at leve på. Holocaust berøres ligesom emner som fx Hamas, palæstinensiske flygtninge og den israelske bosættelsespolitik. Der gøres rede for udøvelse af jødedommen, forklaring af bønner, Talmud og dialogen med Gud.

Bogen er skrevet i kølvandet på terrorangrebet i København. Den er skrevet i et fint sprog, der gør det let at forstå udøvelse af jødedommen. Bogen kan være god at anvende som oplæg til debat, da den anskuer jødedommen indefra. Fin og detaljeret beskrivelse af jobbet som overrabbiner og overvejelser om jødedommens vilkår generelt.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior udgav også sine erindringer efter endt gerning Så vælg da livet, og det er med denne, at Bent Lexners bog bedst kan sammenlignes.


Berlingske tidende

d. 2. juni 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 2. juni 2015


Weekendavisen

d. 12. juni 2015

af

af

Jens Bærentzen

d. 12. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 2. juni 2015

af

af

Elisabeth Dons Christensen

d. 2. juni 2015