Bøger / faglitteratur

Det glade barn : en børneopdragelsesmetode - opmærksomhed ved at lytte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2018

af

af

Christina Andersen

d. 29. jan. 2018

Når vi lytter til vores barn og har respekt for det, der bliver sagt, føler barnet sig set, elsket, og at det er noget værd. Læsning for forældre der godt kunne tænke sig at prøve en anden tilgang til deres børn.

"Det glade barn" er en opdragelsesmetode, der fokuserer på, hvordan vi kan give barnet kærlighed og en følelse af værd ved at lytte. Gennem eksempler forklares hvad der sker, når vi giver barnet opmærksomhed ved at lytte til det og tage det seriøst. Når vi lytter med oprigtig interesse, føler barnet, at det er værd at lytte til og kan gå ud i verden med en god, sund selvopfattelse. Forfatter Mads Dahlgaard er uddannet psykoterapeut og har tidligere udgivet bøger om alkoholisme og angst. Dette er første bog om "Det glade barn"-metoden. Indeholder en del henvisninger til psykologiske og pædagogiske tekster.

Hvordan behandler vi egentlig vores børn? Affejer vi deres holdninger, hvis de ikke lige passer os? Er det så respektløst? MD mener, at intet er vigtigere end vores barn, og at vi altid skal være klar til at lytte til det. Det kan virke ret provokerende, måske endda urealistisk, men han argumenterer for sin holdning og vil give de fleste forældre noget at tænke over.

Ligesom Jesper Juuls klassiker Dit kompetente barn bygger denne opdragelsesmetode på ligeværdighed og gensidighed mellem børn og voksne.