En ny roman af Jens Christian Grøndahl vil altid appellere til læsere af ny dansk litteratur og således også denne.
Som altid er Jens Christian Grøndahl velskrivende og formår at skildre personer, steder og stemninger på raffineret vis. David og Emma nærmer sig de 50 og har været gift i mange år. Han er advokat og hun af engelsk oprindelse og kunstmaler. Deres ægteskab er harmonisk, og deres 23-årige datter står over for sin første kunstudstilling. Imidlertid kommer der ubalance i såvel parforhold og forældre-barn forholdet pga. en grafitti, som får David til at mindes sin ellers lavprofilerede jødiske herkomst, og pga. datterens medicinstuderende kæreste, som ikke er etnisk dansk, men fra Pakistan. Deres gensidige tillid og fortrolighed bliver sat på en prøve, og læseren følger såvel David som Emma i deres reflekterede tilbageblik på de valg, de hver især har truffet gennem livet.
17. roman af Grøndahl (f. 1959), som i adskillige af sine romaner har kredset om mange af de samme eksistentielle følelser og livsvilkår, ligesom mange af hans personer er fra det samme velbjergede storkøbenhavnske middelklassemiljø befolket af advokater, arkitekter og kunstnere. En absolut udmærket roman, men ikke en, der skiller sig markant ud i forfatterskabet.
Jens Christian Grøndahls nye og velskrevne roman ligger i naturlig forlængelse af forfatterskabet og appellerer til læsere af ny dansk litteratur, hvor der bliver reflekteret over de valg, der har gjort os til de mennesker, vi er.