"En så broget gravbuket som muligt". Sådan kalder redaktørerne denne underholdende samling af danske gys, som henvender sig til voksne genre-nørder men også læsere med generel interesse i gysets historiske udvikling.
I denne udgivelse er samlet 23 danske gys, hvor af den ældste historie er fra 1847 og skrevet af B. S. Ingemann og de to nyeste er fra 2018. Ud af de 23 gys, er 3 af dem nye. Før hvert gys findes en kort forklaring om fortællingen og dens forfatter inkl s/h fotos. Forfatterne spænder lige fra Holger Drachmann til Steen Langstrup. Gysene har titler som fx "Søstrene i Bjærgmandens Høj" og "Gys & Skræk: Danske vandrehistorier". Forord af Nicholas Barbano.
Dette er en gysende interessant udgivelse, som vil appellere til alle med interesse i det danske gys. Bogen er virkelig godt gennemarbejdet, og den præsenterer flot den alsidighed, der findes i gysergenren. Stilmæssigt er her alt lige fra haiku til skillingsviser, og det er ikke de mest kendte gys. Her præsenteres nærmere niche-gysene, de lidt glemte og oversete, og det er netop dét der er med til at gøre udgivelsen interessant. Der er noget 80'er-agtigt over bogens layout, som positivt understreger udgivelsens skæve og interessante vinkel.
Bogen kan sammenlignes med andre samlinger af danske gys, hvor herværende udgivelse dog er lidt utraditionel. Fx kan nævnes samlingen Gamle gys og sære sagn, som dog bevæger sig mere i det folkelige end egentlige gys.