Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det kan jeg ikke li' - endnu! : sådan lærer vi vores børn at spise sundt og varieret


Beskrivelse


Guide til måltidshygge og madmod for forældre til mere eller mindre kræsne børn. Med ca. 40 opskrifter på børnevenlig mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2019

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 2. aug. 2019

Guide til måltidshygge og madmod for forældre til mere eller mindre kræsne børn.

"Det kan jeg ikke li' - endnu!" søger at øge madmod og bekæmpe kræsenhed ved hjælp af tre forskellige spor: For det første slår den et slag for gammeldags fælles måltider i familiens skød, for det andet serverer den en række konkrete opskrifter på familievenlig mad og for det tredje formidler den en videnskab på området. Her lærer vi fx om flavour-flavour-læring, hvor en ubehagelig smag gøres spiselig ved at blive blandet med en velkendt, fx sødt, og advarer mod at tvinge børn til at smage da en ubehagelig smag bliver endnu værre hvis den forbindes med tvang og skældud.

Her er tale om en god og gennemarbejdet guide. Billedsiden er lækker, og opskrifterne skal nok kunne glide ned i de fleste børnefamilier. Fakta-afsnittene giver både aha-oplevelser og sætter ord på eksisterende anelser. Bogen indbyder mere til lænestolslæsning og plukken efter inspiration end hardcore fact-finding.

Sådan smager børnDet småtspisende barnSpis dig slank efter dit blodsukker går mere videnskabeligt til værks, mens Det småtspisende barn fokuserer på børn der generelt spiser meget lidt. Christian Bitz er et kendt og populært navn blandt sundhedsinteresserede og har bl.a. udgivet Spis dig slank efter dit blodsukkerSådan smager børn går mere videnskabeligt til værks, mens fokuserer på børn der generelt spiser meget lidt. Christian Bitz er et kendt og populært navn blandt sundhedsinteresserede og har bl.a. udgivet Spis dig slank efter dit blodsukkerSådan smager børn går mere videnskabeligt til værks, mens Det småtspisende barn fokuserer på børn der generelt spiser meget lidt. Christian Bitz er et kendt og populært navn blandt sundhedsinteresserede og har bl.a. udgivet .