Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Det kan så let gå godt : i udlandet med familien


Beskrivelse


Rejse- og arbejdsbeskrivelse af en børnefamilies oplevelser i Vietnam, hvor de i et år arbejder som bestyrere af et økologisk hotel i de nordvietnamesiske bjerge. Opholdet krydres med sightseeing, en ferietur til New Zealand, besøg af familiemedlemmer og besøg hos lokale.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 11. juni 2012

Rejsebog om en dansk/hollandsk families oplevelser som bestyrere af et økoturisthotel i Nordvietnams bjerge. Kan læses af alle, der holder af genren.

I 2007 rejser Louise sammen med sin hollandske mand og deres to døtre til Vietnam for at udleve en drøm om at hive et år ud af kalenderen. Der er ikke dømt dase-ferie men tværtimod hårdt arbejde som ansat af det danske rejsebureau Topas, der arbejder ud fra principper om bæredygtig turisme, miljøhensyn og stor lokal forankring. Louise Ariesen Rams fortæller veloplagt og med stor veneration om små og store hændelser i familiens nye liv i det kommunistiske Vietnam, hvor portrætter af Ho Chi Minh stadig skuer ud over undersåtterne. Topas Ecolodge, som stedet hedder, ligger forholdsvis øde oppe i bjergene, så det kræver god planlægning at få madvarer og andre forsyninger frem af de hullede veje. Som chef for de 43 ansatte, som fortrinsvis er ikke engelsk talende stammefolk fra området, er arbejdet forbundet med mange bekymringer men heldigvis flest glæder. Opholdet krydres med sightseeing, en ferietur til New Zealand, besøg af familiemedlemmer og besøg hos lokale. Bogen er smukt illustreret.

Troels Kløvedal, Hjalte Tin og Nina Rasmussen har også rejst med deres børn og skrevet om det. Nærværende bog er helt i samme liga.

Vellykket rejse- og arbejdsbeskrivelse af en families oplevelser i Vietnam, hvor de i et år arbejder om bestyrere af en hotel i de nordvietnamesiske bjerge. Her venter en rigtig fin læseoplevelse for mange.