Bøger / faglitteratur

Det kreative nej : om at bruge afvisninger som drivkraft


Beskrivelse


Forfatteren ser på hvordan afvisninger opleves. For læsere der gerne vil blive klogere på, hvordan afvisninger kan bruges positivt, fx i en kreativ proces.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 28. maj 2020

Lene Tanggaard vil med denne bog se på hvordan afvisninger opleves. For læsere der gerne vil blive klogere på, hvordan afvisninger kan bruges positiv fx i en kreativ proces.

Emnet afvisninger er et ret uudforsket område indenfor psykologien og forfatteren ønsker at undersøge, hvad afvisninger betyder for det senmoderne menneske. Vi støder på afvisninger igennem hele livet i forhold til kærlighed, arbejde og venskaber. Men vi taler sjældent om dem, da de er forbundet med skam. Forfatteren er professor i kreativitet og vil vise, hvordan vi kan bruge afvisningerne som en kreativ drivkraft. Hun ser på afvisninger fra forskellige vinkler, så som afvisninger som fænomen, forskning i afvisninger og afvisninger som anerkendelseshandling. Et kapitel tager udgangspunkt i eksempler på afvisninger.

Et emne indenfor psykologien, som der ikke findes meget andet litteratur om. Bogen kan læses af undervisere, opgaveskrivende og andre med interesse i den menneskelige psykologi, som gerne vil forstå hvordan vi reagerer på afvisninger. Den har et højt fagligt niveau, men de korte kapitler med mange opdelinger gør den relativ nem at gå til også for menigmand.

Der findes ingen andre bøger om emnet afvisninger.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 23. aug. 2020

Interessant og nyttig bog med anvisninger på, hvordan afvisninger kan bruges positivt i kreative processer i arbejdsfællesskaber. Lene Tanggaard er professor i psykologi i Ålborg og rektor på Designsk...


Jyllands-posten

d. 20. juni 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 20. juni 2020


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 57, nr. 4 (2020)

af

af

Katrine Tranum Thomsen

Årg. 57, nr. 4 (2020)