Bøger / faglitteratur

Det kristne fællesskab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om grundlaget for kristent fællesskab og kristen enhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Merete Trap

d. 19. mar. 2013

Et uddrag af Dietrich Bonhoeffers værk Fællesskab. Henvender sig til teologiinteresserede samt læsere med interesse i personen Dietrich Bonhoeffer.

Denne lille udgivelse er et uddrag af den tyske præst og teolog Dietrich Bonhoeffers værk Gemeinsames Leben, udgivet i Danmark første gang i 1958 under titlen Fællesskab. Forord er skrevet af sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Nielsen. Bogen indeholder en introduktion til Dietrich Bonhoffer, hvori man kan danne sige et overblik over hvem han var, hans familiære baggrund og hans aktive indsats i modstandsbevægelsen frem til hans henrettelse den 9. april 1945. Herefter følger uddraget fra Fællesskab, hvor forfatteren svarer på sit eget spørgsmål "hvad er grundlaget for kristent fællesskab"? Det er en fin, lille introduktion til Dietrich Bonhoeffer, som dog henvender sig til et forholdsvis smalt publikum.

Kan sammmenlignes med Efterfølgelse af Dietrich Bonhoeffer første gang udgivet på dansk i 1957, som i stedet for fællesskab, omhandler kaldet til at følge Jesus.

En fin lille udgivelse om den tyske præst og teolog Dietrich Bonhoeffer, som indeholder et uddrag af hans værk Fællesskab. Udgivelsen henvender sig til et smalt publikum, som primært er teologiinteresserede samt de der måtte ønske en kort introduktion til personen Dietrich Bonhoeffer.