Bogen handler om det meningsfulde arbejde, men også om hvordan vi skal passe på os selv, så arbejdet ikke fylder hele vores tilværelse. Den indeholder meget teori, og ifølge bagsideteksten henvender den sig til universitetsstuderende, men kan sikkert også læses af gymnasieelever på sidste årgang.
Medarbejdere og ledere i dag vil ikke kun have god løn og ret til ferie - de vil også gerne have et meningsfuldt arbejde. Og der er mange gode grunde til at fokusere på mening i arbejdslivet. Denne antologi indeholder bidrag til refleksion over dette tema. Forfatterne beskriver en rejse ind i et mangefacetteret og problemfyldt farvand der hedder arbejde, mening og arbejdsliv set fra en medicinsk, psykologisk, filosofisk, antropologisk og ledelsesteoretisk tænkning, hvor det anskues både fra et medarbejder og ledersynspunkt. Det er en særdeles interessant og provokerende bog, fordi den stiller spørgsmålstegn ved om det overhovedet er vigtigt at gå på arbejde og sågar stiller spørgsmålet æder arbejde os op? Og er identitet lig med at gå på arbejde? Der er også gode bud på, hvordan vi kan indrette arbejdslivet ved at italesætte, hvorfor vi går på arbejde, give kollegial anerkendelse, finde stjernestunder og have en ledelse der sørger for meningsdannelse.
Det er svært at finde en anden titel, der ligner en titel som denne, men tættest er Selvledelse : selvet på arbejde, 2006.
En spændende bog om arbejdsidentitet, med mange kildehenvisninger og rimelig teoretisk.