Bøger / faglitteratur / rejsedagbøger

Det ordner sig : rejsedagbog fra en islandsk sommer


Beskrivelse


Intens og stemningsmættet rejseberetning fra en måned alene på Island. Både for dem, der er nysgerrige på oplevelser på Island, og for dem der interesserer sig for personlig udvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2023

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 28. apr. 2023

Intens og stemningsmættet rejseberetning fra en måned alene på Island. Både for dem, der er nysgerrige på oplevelser på Island, og for dem der interesserer sig for personlig udvikling.

Radio-, tv-vært og forfatter Signe Amtoft beretter om sin rejse til Island, hvor hun rejser til for at undersøge hvilke sanseindtryk, der gemmer sig mellem vulkaner, is og bjerge. Med i bagagen har hun flere hæmninger, som begrænser hende meget. Amtoft rejser rundt en sommermåned, hvor vejret ikke viser sig fra sin bedste side, men hun tager det hele med. Bilen er hendes base - hun kører, spiser, sover og lever i bilen. Undervejs møder hun den lokale befolkning, turister og ikke mindst det rå landskab. Målet med turen er bl.a. at trodse sin egen usikkerhed og udfordre sig selv, bl.a. ift. at rejse alene. Det sker både på stejle skrænter, med hvaler i havet, ved svovlkilder, gletsjere og meget andet. I sidste ende er det et forandret menneske, der vender hjem efter en måned på Island.

Stemningsfuld og sanselig beretning. Amtoft er velformuleret og balancerer fint mellem de mere private betragtninger, de mange personlige oplevelser og de mere almene rejseoplevelser.

At rejse alene uden at være ensom er bl.a. et af emnerne i FrirumDet går sgu nok, der er en rejsedagbog i tegneserieformat, hvor en dansk kvinde rejser alene til Barcelona i en måned. Det går sgu nok er en anden personlig og eftertænksom rejseberetning, hvor forfatteren cykler alene til NordkapAt rejse alene uden at være ensom er bl.a. et af emnerne i Frirum, der er en rejsedagbog i tegneserieformat, hvor en dansk kvinde rejser alene til Barcelona i en måned. er en anden personlig og eftertænksom rejseberetning, hvor forfatteren cykler alene til Nordkap.