Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det rigtige


Beskrivelse


Kan unge Kevin gøre det rigtige, når han hænger ud med de forkerte? Pludselig en dag bliver han tvunget til at træffe et valg, da mobning og forfølgelse er tæt på at blive til voldtægt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 4. apr. 2013

Letlæst ungdomsroman i serien Carlsen ekko om mobning og vold, og om at træffe de rigtige beslutninger og den rigtige side at stå på i sit ungdomsliv. Primært til drenge fra 13 år til fritidslæsning og læsetræning. Fin fotoforside af ung fyr med blå hættetrøje, fotograferet så man kun ser den ene halvdel af hans ansigt. Fængende, indholdsbeskrivende bagsidetekst.

Forfatter er ikke tidligere oversat til dansk. Denne nye titel er oversat fra amerikansk og de amerikanske forhold skinner også igennem, dog uden at skæmme historien. Unge Kevin skifter jævnligt skole, da han og hans far hele tiden flytter, efter hvor faderen kan få arbejde. Det er svært for Kevin at falde til på en ny skole hele tiden, og han ender tit med at hænge ud med de forkerte, og her kan det være svært at træffe de rigtige valg. Men en dag løber en hævnakt helt af sporet og er tæt på at ende i voldtægt, og Kevin er tvunget til at finde ud af, hvilken side han er på. Sproget er enkelt og ungdommeligt og er tro mod målgruppen.

Der er tidligere kommet fem titler i serien, der også omhandler tunge emner for samme aldersgruppe. Ingen ligner dog denne nye titel helt i tema, men den kan bl.a. sammenlignes med et par titler fra serien Læselyn, Frit fald, 2012, og Johnny Kemp vender tilbage, 2011, begge oversat fra engelsk.

Fint bud på en letlæst ungdomsroman til især drengene om mobning og vold.