Interessant og læseværdigt essay om ungdom og ungdomskultur af filosoffen Alain Badiou. For studerende og interesserede i en helhedsorienteret indgang til en aktuel diskussion.
Den franske filosof AB er en ældre herre, men søger netop af den grund at opfordre og udfordre den unge generation. AB reflekterer over, hvad det vil sige at være ung i dag. Han udfordrer generationen fra et antropologisk syn ved at undersøge, om de unge af begge køn mangler overgangsriter, der kan modvirke "uendelig ungdom" og udvikling af ansvarlighed og disciplin. Han opstiller også et mere etisk-filosofisk dilemma, der går på, om ungdommen i dag på den ene side er blevet forfalden til selvdisciplinerende, kalkulerende og lydig karrieretænkning og på den anden side til hedonisme, manglende visioner og helhedssyn. AB opfordrer ungdommen på tærsklen af en ukendt verden til at befri sig for tanken om økonomisk succes og konstant nydelse og taler for, at den skal gribe chancen til at forandre verden.
AB opdeler sit essay i et kapitel for nutidens drenge og nutidens piger og anvender litterære referencer af bl.a. Rimbaud. Andre steder refererer han fra sociologien og det kønsspecifikke - og det politiske med Marx og Mao og selvfølgelig filosofien. Interessant og tankevækkende.
Dele af teksten er også gengivet og behandlet i det tværgående værk Kønnets katekismus.