Bøger / skønlitteratur / roman

Det sidste brev fra din elsker


Beskrivelse


En romantisk fortælling om to forhold. Som journalist falder Ellie over et kærlighedsbrev og afdækker et kærlighedsforhold fra 1960, hvor den nygifte overklassekvinde Jennifer har en affære. Ellie er selv ulykkeligt forelsket i en gift mand.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2014

af

af

Birgit Sloth

d. 21. jan. 2014

Romantisk kærlighedshistorie om to forhold hvor den ene kvinde er forelsket i en gift mand, og den anden for fyrre år siden brød ud af sit ægteskab, fordi hun var forelsket i en anden mand. Det er den ægte kærlighed, ægteskab og moral der står i centrum, og romanen skal formidles som en blanding af chick lit og klassisk kærlighedsdrama med en lykkelig slutning. Romanen er lang og ulogiske spring i tid stiller krav til læseren.

Jojo Moyes fik sit store gennembrud hos danske læsere med Mig før dig, som handler om mere end kun kærlighed. Det gør denne ikke, og der er heller ikke gode miljøskildringer som i Hvalernes sang og Brudeskibet, men den har vundet en pris for sin romantik. Den 32-årige journalist Ellie finder et 40 år gammelt kærlighedsbrev, der handler om det andet forhold. I 1960 var Jennifer fra den engelske overklasse ude for en ulykke og fandt langsomt ud af, at hun elskede en anden end ægtemanden. I 2003 er Ellie årsag til, at Jennifer finder manden igen. Avis- og overklassemiljøet er stereotypt og handlingen forudsigelig. Det sjoveste er mange citater fra breve og sms om brud på forhold fra anonyme og enkelte kendte mennesker.

Mary Wesleys romaner minder om Jennifers historie, mens Ellies er beskrevet bedre i utallige andre chick lit-romaner.

Den ringeste bog fra forfatterens hånd. Den har en smuk kærlighedshistorie, men dens indpakning er ikke helt velfungerende.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2014

af

af

Rikke Bødker

d. 26. mar. 2014

Kærlighed og utroskab er vanskelige at forene. Det er moralen i denne underholdende historie om kærlighedens tidløse kvaler. Ellie arbejder på et magasin og bliver bedt om at skrive om kærlighedens vi...


Weekendavisen

d. 21. feb. 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. feb. 2014