Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det skal fejres!


Beskrivelse


Der skal være udklædningsfest på skolen. Alle glæder sig bare ikke Maja. Hun kan ikke lide at klæde sig ud. Heldigvis finder Maja på en god løsning sammen med skolens pedel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2020

af

af

Stine Bille

d. 3. apr. 2020

4 nye titler i serien "Klassekammerater", hvor man følger en klasse de første år i skolen. Serien er velegnet til oplæsning og samtale, og til selvlæsning fra 7-8 år.

I "Indbrud på skolen" har indbrudstyvene taget alle skolens computere. Elmer opdager at hans målebånd også er væk. Senere på dagen kommer der en politihund ind i klassen, og den skal hjælpe med at finde tyvene. Måske kan den også finde Elmers målebånd? I bogen "Vi kommer for sent" møder vi Mikkel, som har svært ved at passe tiden. Nogle gange går tiden meget langsomt og andre gange løber tiden fra ham når han fx spiller bold. En dag får Mikkel et ur. Mon det vil hjælpe ham? I "Det skal fejret" skal der være udklædningsfest på skolen. Alle glæder sig bare ikke Maja. Hun kan ikke lide at klæde sig ud. Heldigvis finder Maja på en god løsning sammen med skolens pedel. I " Hej! Hello!" får Siri besøg af sin familie fra USA. Hun glæder sig meget til at lege med sin fætter, som er på samme alder som hende. Hun bliver dog lidt bekymret, da hun opdager at Ben ikke taler så godt dansk.

Det er 4 vedkommende og gode historier om hverdagslivet i indskolingen. Bøger har hardcover og et lækkert layout. Sætningerne er korte, og de farverige illustrationerne er med til at understøtte læsningen.

Forfatteren har også lavet en lignende serie: "Vores klasse", som starter med Spøgelset på skolen.