Bøger / skønlitteratur / roman

Det som skal sones


Beskrivelse


Krimi. Svenske Konrads adoptivforældre er myrdet, og derfor må han vende tilbage til sin barndoms by, som rummer mange ubehagelige oplevelser. Er der sammenhæng mellem drabene og hans mors forsvinden 30 år tidligere?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. feb. 2011

Olle Lönnaeus er ny stjerne på krimihimlen, og hvilken stilsikker stjerne. Hans roman henvender sig til dem, som kan lide en kriminalroman, som rummer mere end selve kriminalgåden.

Olle Lönnaeus er journalist ved Sydsvenska Dagbladet, og for denne roman fik han Det Svenske Krimiakademis debutantpris i 2009. Centrum for handlingen er den lille sydsvenske by Tomelilla. Konrad, som er journalist, er vokset op i byen, men han har ingen gode minder derfra. Da han var 7 år forsvandt hans mor, og han blev adopteret af Signe og Herman. Som 17-årig forlod Konrad byen, og siden da har han ikke haft kontakt med adoptivforældrene. Konrad får besked om, at hans adoptivforældre er blevet dræbt, og derfor tager han modstræbende tilbage. Snakken går i det lille samfund, og Konrad bliver selv mistænkt for mordet. Efterhånden er det meget, der tyder på, at drabet på Signe og Herman hænger sammen med Konrads mors forsvinden. Historien skifter mellem fortid og nutid, og den bliver et grumt og meget overbevisende portræt af et lille indelukket samfund.

Af andre krimiforfattere, som skriver om nutidige hændelser, som bringer fortidens fortrængninger frem i dagslyset, kan nævnes Julie Hastrup og Anne Chaplet.

En meget vellykket og spændende roman, som jeg havde svært ved at lægge fra mig. Især beskrivelsen af det lille samfund, hvor alle ved alt om alle er meget overbevisende, og når man dertil lægger en god historie, en meget sympatisk hovedperson og gode personbeskrivelser, ja så kan man ikke forlange mere.


litteratursiden.dk

d. 14. mar. 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 14. mar. 2011

At vende tilbage til fortiden kan være skræmmende. Skeletterne vælter ud af skabene og det som var glemt kommer frem i lyset. 30 år efter at Konrad Jonsson forlod sin fødeby, Tomelila, vender han tilb...


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. feb. 2011


Politiken

d. 5. mar. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. mar. 2011


Weekendavisen

d. 25. feb. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 25. feb. 2011