Bøger / faglitteratur

Det store sceneskift


Beskrivelse


Lancering af version 2.0 af oplevelsesøkonomien, "det kommunikative samfund", hvor ethvert budskab, der kommunikeres til os, skal være en oplevelse, som vi kan bruge i arbejdet med at opbygge vores egen identitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2008

af

af

Kent Skov

d. 7. okt. 2008

Oplagt til alle der arbejder med kommunikation og markedsføring inden for offentlige og private virksomheder. Også anvendelig som studiebog på videregående kultur-, kommunikations- og makedsføringsuddannelser.

Have er mest kendt for sin egen konsulent- og eventvirksomhed Have PR og Kommunikation, der har stået for en del af de store internationale kultur- og underholdningsevents i Danmark. Han taler for behovet for at grave et spadestik dybere i oplevelsesøkonomien hen imod at skabe og kommunikere et mere substantielt indhold i den enkelte oplevelse eller event. Det oplevelsessamfund vi (måske) er på vej ud af, fokuserer meget på de spektakulære iscenesættelser. I fremtiden vil der være mere samklang mellem projekt og produkt. Der skal helst være et meningsfuldt perspektiv eller et etisk budskab i kommunikationen. Have kalder det "Det kommunikative samfund", og det åbner bl.a. mulighed for en alliance mellem det kommercielle og det substantielle. Han organiserer sit stof og sine pointer i fem ikke lige konsistente kapitler, der diagnostiserer, fokuserer og eksemplificerer forskellige kommunikationsvinkler, opmærksomhedsøkonomi og udvikling af samarbejdet mellem kultur og erhverv. Alt formidlet i et levende sprog og med begrænset brug af teoretiske modeller.

Have har også udgivet Synlighed er eksistens, 2004.

Meget tilgængelig bog med flere indfaldsvinkler og mange konkrete bud på, hvordan det nuværende oplevelsessamfund bevæger sig over i et mere kommunikativt samfund.