Bøger / faglitteratur / erindringer

Det uperfekte menneske - director's cut


Beskrivelse


Et udvalg af erindringsessays af forfatteren, filminstruktøren og Tour de France-eksperten Jørgen Leth (f. 1937), hvori han beskriver øjeblikke i sit liv og omkostningerne ved at leve som æstetiker: rastløsheden, depressionerne og ensomheden. Et enkelt essay er nyskrevet til samlingen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 1. sep. 2016

Udvalg af tekster fra Jørgen Leths fire fremragende biografier, selekteret af forfatteren selv. For interesserede i forfatteren eller andre kunstnerbiografier.

Leths nye bog består af tekster fra hans fire biografier (2006-2015), som blev udgivet under serietitlen "Det uperfekte menneske". Bogen består af historier, der beskriver et langt kunstnerliv, genoplevet i fragmentariske øjeblikke. I essayistisk form hører vi bl.a. om film, kendte personligheder, kærlighed, kvinderne, og cykelsport. Ifølge omtale er det Leth selv der har stået for selektionen, og der er blevet plads den kontroversielle historie om "Kokkens datter", som for en tid lagde forfatteren for had. Sidst i bogen er tilføjet en ny tekst, en såkaldt tjekliste, hvor Leth afslører at han er færdig med den kødelige kærlighed. Fremstillet i hardback.

Forfatteren deler vandene, men med den nye "Folkeudgave" af sine erindringer er han blevet lidt lettere at gå til. Stilen er særegen, men alligevel lettilgængelig. Det er personligt tangerende til det private, men det er stadig interessant og føles almengyldigt. Man kan sige meget om udvalget, men generelt ligger teksterne fint i tråd med hinanden således at det ikke føles som fire forskellige skrivearter eller temaer.

Leth er helt sin egen, men det er nærliggende at sammenligne med forfattere som Søren Ulrik Thomsen og Henrik Nordbrandt. Ønsker man at vide mere om Leth kan Leth og kedsomhedenStoleleg og Stoleleg anbefalesLeth er helt sin egen, men det er nærliggende at sammenligne med forfattere som Søren Ulrik Thomsen og Henrik Nordbrandt. Ønsker man at vide mere om Leth kan Leth og kedsomheden og anbefales.


Politiken

d. 9. sep. 2016

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 9. sep. 2016


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2016

af

af

Søren Kassebeer

d. 2. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 2. sep. 2016

af

af

Lise Kabell Søgaard

d. 2. sep. 2016