Med Lis i centrum som en ung, søgende kvinde med længsel efter både frihed, kærlighed og karriere tegnes et billede af Danmark i opbrud i 1980'erne. For læsere af slægtsromaner og særligt dem der har læst <t>52426251 Folkets skønhed<t> og <t>54542992 Vi kunne alt<t>.
Forfatteren fortsætter sin egen slægtshistorie og er nu nået til 1980'erne. Hvor de to tidligere romaner udspillede sig på Langeland og i forstæderne, er vi nu i hovedstaden. Lis udsættes for et voldtægtsforsøg og forsøger bl.a. at bearbejde traumet på kvindehøjskolen i Visby og med veninderne. I det daglige udnytter hun sine evner indenfor databehandling og forsøger at finde sig til rette mellem erotiske tiltrækninger og forelskelser i begge køn. Både de borgerlige og de progressive miljøer fascinerer hende, og hun må finde sin egen vej ud af ensomheden og fremmedgjortheden.
En vellykket afslutning på en klassisk udviklings- og slægtsroman. Et kærligt portræt af en omskiftelig periode med fokus på kvindekamp og kønsroller - socialistiske og kapitalistiske miljøer og teknologisk udvikling. De mange stærke og varierede kvindeportrætter er en fornøjelse at læse om. Familiekrøniken er skrevet i et fint sprog med humor og mange tidstypiske detaljer, som ind i mellem dog kan virke næsten karikerende.
Læs også om dansk slægtshistorie i "Brinch-trilogien" af Erik Valeur og Lise Ringhof, hvor den første er Det er de danske som flygterKærlighedens år, samt stærke kvindeportrætter i Kærlighedens år af Johanne MygindLæs også om dansk slægtshistorie i "Brinch-trilogien" af Erik Valeur og Lise Ringhof, hvor den første er Det er de danske som flygter, samt stærke kvindeportrætter i af Johanne Mygind.