Bøger / faglitteratur / fotografier

Die Herren : a life at the U2


Beskrivelse


Fotografisk billedværk, der skildrer U2-kopibandet Die Herren på scenen fra 1996 til 2011 med små kommentarer fra bandets venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 8. mar. 2011

Bogen henvender sig primært til hardcore fans af gruppen og storsælger formentligt til gruppens koncerter.

Die Herren er et populært dansk kopiband der blev dannet i 1991. De spiller udelukkende musik af U2 og har med tiden opbygget sig en stor hengiven fanskare. Så dedikeret at nogle fans faktisk foretrækker Die Herren frem for den rigtige vare og det er værd at bemærke, at bandet på ingen måde forsøger at efterligne medlemmerne af U2. Bogen er fotograf Søren Zeuths forsøg på at skildre gruppens 20-årige udvikling gennem billeder, suppleret med små anekdoter fra gruppens fans. Zeuth har fulgt dem siden 1993 og har blandt andet stået for bandets billedmæssige og grafiske udtryk. Billederne kan karakteriseres som flotte og stemningsfyldte, og bærer desuden præg af en høj grad af autenticitet og dyb kærlighed til bandet. Det kan dog undre, at man ikke har indsat billederne i kronologisk rækkefølge, så man er nødsaget til at bruge indekset bagerst i bogen for at hitte rede i udviklingen. De få, men fine anekdoter fra fans fungerer, men bogen er primært en fotobog. Trykke- og papirkvalitet er i top.

Bogen er eneste materiale om Die Herren.

De fine billeder opvejer ikke den kendsgerning, at et vist forhold/kendskab til gruppen nok er nødvendigt for at nyde bogen.Informationer og udgaver