Efter farens død finder Vilja nogle breve skrevet af den fremmede Margot. Viljas far var korrespondent og socialist i hjertet, men brevene antyder, at der er meget, Vilja ikke kender til. Det bringer hende tilbage til 1980'ernes Østberlin og barndommen. Hvem var Margot? Og hvem var Viljas far? For læsere af episke familiefortællinger og romaner om tilværelsen i DDR.
I begyndelsen af 1980'erne flytter den finske udenrigskorrespondent Markus, hans hustru og deres to små børn til Østberlin. Viljas tidlige barndom præges af den østtyske livsstil og tænkning, men efter få år må de pga. sygdom returnere til Finland. Henover tid opløses Viljas minder om barndommen i et land i stor forandring efter Berlinmurens fald. Efter farens død indser Vilja, at hun ikke kendte sin far eller til, hvad der foregik mellem forældrene. Det bringer hende på en rejse tilbage til Berlin og barndommens land. Meri Valkama modtog den finske debutantpris for romanen i 2021.
Fortalt i tre tidsspor åbnes der op for en episk roman om ulykkelig kærlighed, børn og forældre, hukommelsens skrøbelighed og tavshedens pris. Valkama er en indlevende historiefortæller, og romanen giver tillige et flot tidsbillede af 80'ernes DDR-tid.
DDR-tiden fortsætter med at fascinere. To romaner om ikke at kende sit fædrene tyske ophav er Land i datidVeritas maskinerneDet hollandske hus og Veritas maskinerne. Om end hensat til USA, så minder romanen i stemning og tema også om Det hollandske husDDR-tiden fortsætter med at fascinere. To romaner om ikke at kende sit fædrene tyske ophav er Land i datid og . Om end hensat til USA, så minder romanen i stemning og tema også om Det hollandske husDDR-tiden fortsætter med at fascinere. To romaner om ikke at kende sit fædrene tyske ophav er Land i datid og Veritas maskinerne. Om end hensat til USA, så minder romanen i stemning og tema også om .