Bøger / faglitteratur

Distance i arbejdslivet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forskningsbaseret indblik i fordele og ulemper ved distancearbejde.

Indhold

Distance som vilkår ; Del 1 - Fundamentet (Hvad er distance i arbejdet? ; Organisering af arbejde) ; Del 2 - Konsekvenserne (Autonomi ; Relationer ; Synlighed ; At arbejde på distance)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 21. apr. 2015

Det er praktisk, at kunne arbejde hjemmefra, men der er også en række organisatoriske udfordringer og omkostninger. Peter Holdt Christensen ser på fordele og ulemper, og hvordan man som leder og medarbejder kan udvikle denne arbejdsform. For ledere, HR-medarbejdere og studerende.

Jo oftere mennesker arbejder hjemmefra, jo mindre læring, samarbejde og videndeling sker der mellem kolleger, og dette har indflydelse på motivationen. Den medarbejder, der arbejder hjemme, bliver nemt mere usynlig. Forfatteren ser på, hvordan man kan sikre motivation og koordination i en distancebaseret organisation. Formålet er at give en forskningsbaseret introduktion til emnet, derfor præsenteres forskellige forståelser af distancearbejde, motivation og koordination analyseres, og i anden del undersøges det, hvilken betydning fx autonomi og relationer har for motivation. Peter Holdt Christensen er lektor ved CBS og forsker i distancearbejde. Han har skrevet en lang række bøger om forskellige aspekter ved ledelse bl.a. Kreative rumMotivation i organisationer og Motivation i organisationerJo oftere mennesker arbejder hjemmefra, jo mindre læring, samarbejde og videndeling sker der mellem kolleger, og dette har indflydelse på motivationen. Den medarbejder, der arbejder hjemme, bliver nemt mere usynlig. Forfatteren ser på, hvordan man kan sikre motivation og koordination i en distancebaseret organisation. Formålet er at give en forskningsbaseret introduktion til emnet, derfor præsenteres forskellige forståelser af distancearbejde, motivation og koordination analyseres, og i anden del undersøges det, hvilken betydning fx autonomi og relationer har for motivation. Peter Holdt Christensen er lektor ved CBS og forsker i distancearbejde. Han har skrevet en lang række bøger om forskellige aspekter ved ledelse bl.a. Kreative rum og .

Forfatteren har stor viden om emnet og formidler det fint på forskningsniveau.

Helle Søndergaard har skrevet Distanceledelse i 2010, den kan bruges mere praktisk, hvor Holdts bog er forskningspræget.