Bøger / faglitteratur / vejledninger

Dit digitale barn har brug for en voksen


Beskrivelse


På baggrund af viden om børn og unges digitale færden, gives værktøjer og gode råd til forældre og andre voksne om hvordan man kan opdrage og vejlede om at begå sig i en verden hvor smartphones, spil og sociale medier fylder stadig mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 5. okt. 2018

Bliv bedre til at støtte dit barn i brugen af sociale medier. Bogen henvender sig til voksne, der har børn i alderen ca. 9-16 år.

Bogen er delvis blevet til på baggrund af forfatterens private oplevelser med egne børns problemer på sociale medier. Der ses nærmere på, hvordan voksne fejler i dialogen med barnet omkring færden på nettet. De mest populære sociale medier gennemgås, herunder Snapchat, Instagram og Youtube. Bogen er opdelt i fire dele: Første del forholder sig til det, der allerede vides om børns brug af mobiler, tablets og sociale medier, og konsekvenserne af brugen. Del to beskæftiger sig med begrebet digital dannelse og forældregenerationens manglende erfaring med digital opdragelse. Del tre ser nærmere på, hvordan forældre mangler dialog, involvering og klare rammer for børnenes brug af sociale medier. Fjerde del klæder forældre på til at hjælpe og støtte børnene i de sociale mediers landskab.

En meget vedkommende bog, der giver forældre redskaber og gode råd til interaktionen med børn omkring deres færden på de sociale medier. Alle påstande og statistikker i bogen understøttes af forfatterens egne omfattende undersøgelse samt andre undersøgelser. Forfatteren er hverken for eller imod sociale medier, men søger udelukkende at klæde forældrene på, så de kan støtte deres børn i en fornuftig brug.

En titel, der også sætter fokus på forældrenes rolle i børnenes brug af sociale medier er Få styr på dit barns digitale verden.


Weekendavisen

d. 28. dec. 2018

af

af

Pernille Stensgaard

d. 28. dec. 2018