Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Divergent. Bind 1 : Afvigeren


Beskrivelse


Science fiction. 16-årige Beatrice lever i en postapokalyptisk verden, som er delt op i fem forskellige faktioner. Nu er det blevet tid til, at hun vælger hvilken faktion hun vil leve hos resten af livet. Men Beatrice er ikke helt som andre, hun er en afviger, hvilket er både farligt og skæbnesvangert.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2012

af

af

Zenia Johnsen

d. 19. mar. 2012

1. del i ny science fiction-trilogi, som fx er oplagt at stoppe i de hungrende læsere, som successerien Dødsspillet/The hunger games har skabt. Fra 12 år.

I en postapokalyptisk verden lever teenageren Beatrice i den uselviske faktion, der hedder Puritanerne. Samfundet er delt op i 5 faktioner. Når man fylder 16 år, skal man vælge sin egen skæbne og den faktion, man vil leve med resten af livet. Forinden bliver man personlighedstestet, så man får et praj om, hos hvem man skal møde op, men Beatrice falder uden for kategori. Hun er divergent - en afviger. Beatrice vælger imidlertid at stille sig ved Skytsenglene, som er den mest frygtløse og kompromisløse af alle faktionerne. Nu starter et skæbnesvangert aspirant-forløb, der kommer til at koste lidt mere end blod, sved og tårer. Trilogien er skrevet af en 23-årig debutant. Handlingen er filmisk, actionpræget, fuld af intriger, let romantisk og velkomponeret. Målgruppen vil læse den med fryd.

Science fiction og forskellige crossover-genrer inden for det fantastiske felt er virkelig ved at have fået godt fat i de unge læsere. I udlandet udkommer der mange i denne genre, i Danmark har vi et par håndfulde. Bøger som denne og den meget populære Dødsspillet-trilogi af Suzanne Collins, netop nu filmaktuel, griber især fat i pigerne. Men disse serier er i høj grad mere kønsneutrale end fx Twilight-serien.

En serie, som rammer plet i målgruppen af læsere af sci-fi for unge og lignende genrer som fx paranormal romance og urban fantasy.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 8 (2012)

af

af

Steffen Larsen

Årg. 65, nr. 8 (2012)


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 99/100 (2014)