Bogen har meget bred appel. Der er stor interesse for autentiske danske kriminalsager, og bogen henvender sig til de trofaste læsere af beretninger fra nyere dansk historie. Bogen er grundlæggende spændende og lanceret dygtigt i medierne, så bibliotekerne kan forvente pæn efterspørgsel.
Det berømte dobbeltmord på det mondæne kontorchefpar, Vilhelmsen, på Frederiksberg i 1948 var voldsomt dramatisk, uforklarligt og genstand for omfattende efterforskning, men blev aldrig opklaret. Journalisten Per Kaae har som den første haft adgang til sagens arkiver, der primært består af politiets efterforskning. Kaae leverer en grundig gennemgang af sagen og de tekniske detaljer omkring selve mordstedet, personerne i omgangskredsen samt de mulige teorier om sortbørshandel, jalousi, forbindelser til stikkere og modstandsfolk under besættelsen og Vilhelmsens arbejdsplads konfektionsfirmaet "English House", som fremstillede uniformer til tyskerne. Kaae omskaber aktstykkerne til en dramadokumentarisk fortælling, der både fænger og giver et bud på en mulig morder.
Bedre end de andre bøger om mordene: Bartenbach Den sidste aktion og Haaest: De sammensvorne. Kaae har udgivet et par biografier og I sandhedens tjeneste om tiden på Se & Hør.
En medrivende fortælling baseret på de originale arkivdata, som Kaae udnytter godt. Den dramadokumentariske fremstilling er en fortællemæssig styrke, men kan nogle steder gøre det svært at afgøre, hvad der er fakta og hvad der er forfatterens egne fortællegreb.