Romanen henvender sig bredt til voksne romanlæsere af begge køn.
I bogens efterord fortælles, at romanens hovedperson er forfatterens egen far og bogen en fiktionaliseret gennemspilning af hans liv. I rammefortællingen i romanens nutid sidder den aldrende Stephan på en bænk i Thailand og venter på hustruen, der handler på markedet tværs over gaden. Vi ved, at der kun er 24 minutter tilbage af hans liv. Det er deres årsdag og han prøver i denne anledning at opsummere deres fælles liv, kærlighed og de dæmoner, der spøger indeni ham i et brev til hende. I denne tankerække fremkommer deres liv, hans egen egen barndom, især påvirket af faderens tid som frihedskæmper. Samtidig med, at Bracker får fortalt historien, gives samtidig et samtidsportræt af, hvordan det danske samfund radikalt har ændret sig som velfærdssamfund i perioden 1945-2012.
Denne bog adskiller sig meget fra forfatterens debutroman. Lidt i stil med, uden dog at være direkte analog, kunne være Regitze Schrøders Når tavshed taler, der også bruger 2. verdenskrig som afsæt for at fortælle en kompleks historie om kærlighedens væsen.
Bredt tilgængelig, biografisk roman om de sidste 24 minutter i Stephans liv, 24 minutter, der giver anledning til at fortælle en kærlighedshistorie samt en samfundsskildring af de omvæltninger, velfærdssamfundet har gennemgået de seneste 70 år.