Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødens rev


Beskrivelse


Spændingsroman. 17 årige Peter Collins, hans onkel Cliff og den indfødte pige Maruul dykker efter en hellig skat i havet ud for Australiens kyst, men der er også andre ude efter skatten ...

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 1999

af

af

Irene Aagaard

d. 11. feb. 1999

Spændingsroman for unge om jagten på en undersøisk skat, der befinder sig i havet ud for Australiens kyst. 17-årige Peter Collins, kaldet PC, rejser til Australien for sammen med sin onkel Cliff og den jævnaldrende indfødte pige Maruul at dykke efter Morga-stammens hellige skat, der kan redde Maruuls stamme fra sultedøden. Andre med mere kommercielle interesser er imidlertid også ude efter skatten. Historien er temmelig usandsynlig og minder en del om Spielbergs "Dødens gab" og "Jagten på…"- film, men samtidig er den meget filmisk og helt elementært spændende fortalt. Personbeskrivelsen er noget stereotyp - skurkene er meget, meget onde, men som det sig hør og bør overvinder heltene naturligvis alle strabadser. Spændingskurven er høj bogen igennem og kulminerer i et forrygende klimaks. Blodig thriller for de 13-16-årige og absolut ikke for folk med sarte nerver. Allerede i første kapitel bliver en ung indfødt mand ædt levende af en kæmpemæssig mutant-hval, da han dykker efter skatten, og senere ender onklen på samme måde.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 11. feb. 1999

Spændende eventyrligt drama om det godes kamp mod det onde udspillet i vore dage på det australske koralrev, Great Barrier Reef. Et indfødt søskendepar er udset til at finde den skjulte skat på revet og dermed redde stammens områder fra de grådige hvide indvandrere. Under forsøget omkommer Maruuls bror på det afskyeligste, og hun får senere hjælp af en amerikansk ung mand på ferie hos sin onkel i området. Dramaet ender godt, men først må vore helte igennem mange voldsomme, blodige og utrolige begivenheder, der leder tanken hen på mange af de gode gamle "klassikere". Skurken personificeres af en tysk kvindelig forsker af værste skuffe, der fra sit skib udnytter alt og alle for at nå sit mål: Den skjulte skat. Handlingen er bygget fremadskridende op med stadig stigende spændingskurve. Da det er det ydre drama, der bærer historien er person- og miljøskildringen naturligt trådt noget i baggrunden og tegnet sort/hvid. Kort sagt, en rigtig spændende historie - til tider lidt voldsom - for elever i 6.-/7.-8. klasse, der elsker spænding. Bogen har ingen uv-relevans.