Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødsvalsen


Beskrivelse


Anna, der går i gymnasiet, har mistet begge forældre, og hendes bror er indlagt stærkt hjerneskadet efter en ulykke. Døden bliver endnu engang nærværende for Anna, da den mystiske Kritanta dukker op ved brorens sengeleje. Pludselig befinder Anna sig i en hæsblæsende kamp mod døden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2016

af

af

Stine Veisegaard

d. 22. jan. 2016

Hvordan ville du reagere, hvis døden bankede på din dør? Det spørgsmål bliver nærværende for Anna, da den mystiske Kritanta dukker op ved brorens sengeleje. Pludselig befinder Anna sig i en hæsblæsende kamp mod døden. Fra 14 år.

Anna, der går i gymnasiet, har mistet begge forældre, og hendes bror er indlagt stærkt hjerneskadet efter en ulykke. En dag henvender Døden sig til Anna i skikkelse af den unge jævnaldrende Kritanta. Døden ønsker at tage hendes bror med til dødsriget. Men Anna indgår i en tre-kamp, hvor hun satser sit og brorens liv. Kritanta flytter ind hos Annas plejefamilie, begynder på samme gymnasium og i en periode er de en del af hinandens hverdagsliv, indtil de Kritanta og Anna mødes i en Dødsdans. Forfatteren er kun 15 år og har udgivet en novelle i samlingen Lyden af et hjerte.

Bogen er først og fremmest underholdende, og trods det tunge tema er den hurtig læst. Æstetisk overrasker bogen med at frembringe fine billeder, og undervejs er også et par overraskende kærlighedshistorier. Genremæssigt er der elementer fra dark fantasy og islæt fra trivi-genrens kærlighedsromaner og skæbnefortællinger. Rammen fungerer, og alt i alt er bogen en lille underholdende perle at læse.

Kissed by an angel - til døden os skillerBree Tanners korte liv efter døden og Bree Tanners korte liv efter døden er indenfor samme genre og er til samme målgruppeKissed by an angel - til døden os skiller og er indenfor samme genre og er til samme målgruppe.