Bøger / skønlitteratur / samfundsskildringer

Døgnkioskmennesket


Beskrivelse


Keiko arbejder i en døgnkiosk og nyder sit rutineprægede liv, hvor hun trods sin anderledeshed passer ind. Desværre forventer folk omkring hende, at hun finder en mand, så hun laver en aftale med den arrogante og utilpassede Shiraha.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 7. maj 2019

For læsere med interesse for japansk litteratur og eksistentielle fortællinger er der meget at hente i denne lille perle af en roman om Keiko, der er løsarbejder i en døgnkiosk og kæmper for at opnå omverdenens accept.

Japansk prisvindende roman om Keiko, der altid har været anderledes. Som ung får hun et job som løsarbejder i en døgnkiosk, og hendes familie er lettede. Keiko elsker rutinen og og den ensformige hverdag, hvor der er klare regler for alt, og hun har et godt blik for døgnkioskens rytme. Hun efterligner sine kollegaer og spiller rollen som et normalt menneske helt perfekt. Men nu er der gået 18 år, og det bliver stadig vanskeligere for Keiko at leve op til folks krav om normalitet. Hun har ingen mand og ikke et fast job, hvilket hendes omgangskreds ofte påtaler. En dag starter Shiraha som løsarbejder i døgnkiosken. Han er arrogant, utilpasset og ude af stand til at passe et job, men Keiko ser i ham en mulighed for at opnå det attraktive normale liv. Det er dog ikke så simpelt at lade Shiraha flytte ind, og hvor langt skal man egentlig gå for at virke normal?.

En velskrevet lille perle af en roman, der med et fint blik for detaljen giver stof til eftertanke og diskussion af fx normalitetsbegrebet. Velegnet til læsekredse.

Til læsere af ny japansk samtidslitteratur kan også anbefales Senseis mappeKvinden ved havet og Kvinden ved havetTil læsere af ny japansk samtidslitteratur kan også anbefales Senseis mappe og .


litteratursiden.dk

d. 13. juni 2019

af

af

Daniel Boysen

d. 13. juni 2019

Underspillet karakteristik af livets absurditeter i et satirisk og minimalistisk sprog i lille japansk samtidsroman, hvor hovedpersonen er mere døgnkiosk end menneske. Når jeg karakteriserer romanen s...


Jyllands-posten

d. 11. juni 2019

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 11. juni 2019


Politiken

d. 8. juni 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 8. juni 2019


Weekendavisen

d. 29. maj 2019

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 29. maj 2019