Om en sovjetisk families lykke og tragedie i perioden 1940-1980. Behandler emner som familie, frihed, sygdom og helbredelse, liv og død. Vil glæde alle øvede romanlæsere, som ikke vil finde den russiske historie svær at læse.
Ljudmila Ulitskaja, født 1943, er en Ruslands vigtigste nulevende forfattere, og i denne roman fortæller hun om familien Kukotskij, hvis overhoved er professor i gynækologi, Pavel Kukotskij. Han er ud af en stolt lægeslægt, og han håber på, at hans talentfulde adoptivdatter, Tanja, vil følge i familiens fodspor. Tanja indleder også en forskerkarriere, men med et smider hun alt fra sig, bliver gravid og forelsker sig stormende i en jazzmusiker fra Skt. Petersborg, hvor hun bliver en del af undergrundsmiljøet og melder sig ud af samfundet.
En skøn, vild og varm roman, der gennemspiller etiske dilemmaer og viser både herlige og traurige sider af den russiske folkesjæl. Oversættelsen gengiver på strålende vis Ulitskajas rige og smukke sprog, og i nænsomme noter forklares forskellige henvisninger til russisk levevis og litteratur.
Den flydende fortællestil minder om fx Kim Leine og Carsten Jensen. Tidsbeskrivelserne har Vasilij Aksjonov også i sine bøger, mens romanens metafysiske niveau eksempelvis genkendes i Bulgakovs Mesteren og Margarita.