Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Dræbersneglen og andre megaseje historier om sommerlandets helte


Beskrivelse


Alfred har fået sommerferie, men keder sig noget så gudsjammerligt. Det ændrer sig heldigvis da han møder Svend, for når de to er sammen ved man aldrig, hvad der kan ske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 15. aug. 2014

Alfred har fået sommerferie og keder sig derhjemme. Heldigvis møder han Svend, der holder ferie sammen med sine bedsteforældre i deres kolonihavehus, for sammen med Svend er der aldrig kedeligt. Kan læses højt for børn fra 6-8 år.

De to drenge tager på forskellige små eventyr i nærheden af kolonihaven med det formål at komme i TV-Avisen og at få en dusør. Både for at de kan købe slik fra den lokale slikbutik, men også for at blive kendte. Eventyrene foregår mest i deres egne hoveder. Fx hører de en der snorker, da de er i en skov, og Svend tænker med det samme, at det må være en trold, der ligger der og sover, og så kommer der et eventyr ud af det. Der er en klar rollefordeling mellem drengene, hvor Svend er den modige og igangsættende og Alfred er den forsigtige og tilbageholdende. Bogen indeholder illustrationer i sort-hvid i samme stil som på forsiden.

Forskellen på de to drenge giver en god energi i fortællingen. Det at eventyrerne mest er et produkt af drengenes hittepåsomhed, gør at der i det meste af bogen ikke er så meget action. Det vil tiltale nogle, mens andre vil synes det bliver for kedeligt. Bogen får mig til at tænke på gamle dage. Hvis ikke det var fordi den ene dreng ønsker sig en iPad, så kunne historien lige så godt være foregået i 1950'erne som i nutiden.

Bogen minder om Bedste, høne og Krøllefrits, der også indeholder små historier der danner et hele.